Beğeni ve İzlenme Arttırma

Beğeni ve İzlenme Arttırma

Beğeni ve İzlenme Arttırma ile Hesabınızı Öne Çıkarın


Sosyal medya, son yıllarda birçoğumuz için önemli bir hal aldı. Sosyal medya kullanıcılarının sayısı bu nedenle katlanarak arttı. Sosyal mecraları, gerek iş için gerekse de tanınmak için kullanan bireyler, bu mecralarda beğeni ve izlenme oranını son derece önemsiyor. 

Sosyal medyada takip ve beğeni kazanmanın pek çok yolu vardır. Bazı kişiler bu yollardan biri olan takipçi satın almayı kullanarak bir anda çok takipçili bir hesaba dönüşürken, bazıları da bunu yavaş ama doğal bir yolla yapmayı tercih ediyor. Peki, hiç hile yapmadan, doğal bir yol ile sosyal medyadaki beğeni ve izlenme nasıl artar? Birkaç yöneteme uyarak sosyal medyada beğeni ve izlenme arttırma ile hesabınızı öne çıkarın! Bu sayede, tanınabilirliğinizi artsın ve hedefinize ulaşın.

 

Sosyal Medyada Beğeni ve İzlenme Nasıl Arttırılır?

Sosyal medyayı daha aktif kullanmak, hatta bundan para kazanmak isteyenlerin aklında birçok soru olmaktadır. Bunlar arasında en kafa kurcalayan da “Sosyal medyada beğeni ve izlenme nasıl arttırılır?” sorusudur.

Bunun için öncelikle hangi mecrayı kullandığınızı dikkate almalısınız. Beğeni ve izlenme sayısı baz alındığında, en aktif kullanılan ağlardan olan Instagram’dan bahsedelim; Instagram, başlarda sadece fotoğraf paylaşılan bir uygulama olarak kullanılsa da, şimdilerde fotoğraf ve video paylaşma, anlık hikayeler ve canlı yayınlar gibi pek çok özelliği barındırır hale geldi. Instagram’ın yaptığı bu yenilikler sayesinde de kullanıcı sayısı her geçen gün arttı ve artmaya da devam ediyor. Öyle ki, günümüzde bebeklerin adlarına açılmış Instagram hesapları bile mevcut. 

Sosyal medyayı bu kadar etkin bir şekilde kullanmamız, zaman içerisinde tanınabilirliğin artması ve bu mecralardan para kazanma gibi hususları da beraberinde getirdi. Hal böyle olunca da, çok takipçili, çok beğenili hesaplar dikkat çeker oldu. Dolayısıyla, çağımızda sosyal medyada beğenilmek unsuru önemli bir hal aldı denilebilir. 

Instagram bazında düşündüğümüzde, beğeni ve izlenme arttırmanın birkaç yolu vardır. Bunlardan ilki, elbette çok takipçili bir hesap olmanızdır. Çok takipçili olmak için ise, kaliteli içerikler üretmek önemlidir.

Videolarınızın ve fotoğraflarınızın güzel bir telefon ya da fotoğraf makinesi ile çekilmiş olması, görüntü kalitesini arttıracağı için, izlenmeyi de zevkli kılar. Ayrıca, özellikle videolarda izlenme sürelerinin çok uzun tutulmaması önemlidir. İnsanlar, bir videoyu izleyip izlemeyeceklerine 3 saniye gibi kısa bir süre içerisinde karar verir ve haddinden fazla uzun olan videoları da bir süre sonra sıkılacakları için izlemeyi bırakırlar. Ayrıca, bu videolarda çekim açıları gibi unsurlara dikkat edildiği gibi, montaj konusuna da dikkat edilmelidir. 

Güzel montajlanmış videoların paylaşılması, seyir zevkini yukarıda tutarak izlenme sayısını yükseltir. Özellikle, Instagram’ın yeni özelliği reelsler sayesinde, izlenmeniz ne kadar çok olursa o kadar çok keşfete düşersiniz. Keşfet kısmında videonuzun bulunması halinde, daha çok beğeni, izlenme kazanmış olursunuz. Hatta videoyu beğenen bazı insanlar, sizi takip ederek yakından tanımak isteyeceklerdir. Bu doğal ve zaman alan bir yöntemdir. Bu yöntemin yanında, izlenmeyi yükseltecek takipçi de satın alabilirsiniz.  Bu, sonuca kısa yoldan ulaşmanızı sağlayacaktır. 

 

Instagram’da Etkileşim Nasıl Artar?

Instagram’a da satış yapmak isteyen bir işletmeyseniz ya da büyümek isteyen bir kişisel hesapsanız, Instagram’da etkileşim nasıl artar? Diye sormanız olağandır. Bir kaç adım ile Instagram’da etkileşimi arttırmanız mümkündür. Bu adımlar şöyledir: 

Yüzünüzün olduğu fotoğraflar paylaşın. 

Fotoğraflarınızda açık renklerden yararlanın.

Pazar günleri daha aktif olun, etkileşimin en fazla sağlandığı gün Pazar, en az sağlandığı gün ise çarşambadır.

En fazla 5 adet hashtag kullanın. Fazla kullanmanız halinde etkileşim düşer.

Mavi renk daha fazla etkileşim sağlıyor.

Bütün bu önerilere uymanız halinde, etkileşim artacak, dolayısıyla takipçi, beğeni ve izlenmeniz de olumlu yönde etkilenecektir.